Další ročník tradičního putování po zaniklých obcích Pod Bukovkou za námi

28.05.2012 14:27

V sobotu 26. května 2012 proběhla v pořadí již pátá tradiční pouť po zaniklých obcích pod Bukovou horou. Ale ani letos se akce neobešla bez podivuhodných zásahů shůry. Osud nám zamíchal kartami již v Ústí na hlavním nádraží. Ve Velkém Březně se totiž konal jistě přeslavný košt vín a nejméně polovina celého ústeckého okresu si přišla počkat na stejný ostrůvek, na stejný autobus, ve stejný čas, jak jsme chtěli jet my. Resultátem bylo, že jsme se nevešli a čekali jsme, co Vladimír vymyslí. 

Vymyslel skvělou alternativu, dojet do Dobravic u Homole u Panny a pak obejít Bukovku a pozvolna se prodrápat na její vrchol, kudy seběhnout do Vitína a pak k Fešákovi. Plán jsme stvrdili na Rychtě Mazlem a čekali na náš druhý autobus. Ten již byl bez problémů a vyrazilo se. Cesta nás obohatila o nové výhledy na Sudety, slovo čurabajzlík, čočkovou polévku a dvě Plzně pod vysílačem a pohodičku ve Vitíně. 

Složení bylo sice prostší než jindy, ale byli jsme obohaceni o milou putující Johanku, která si nás našla na netu. To nás těší! Tak brzy ve Vitíně!